Квалитетот на животот дома
Овој тип на заштита е добра алтернатива, во однос на стационарни уред, ако вие или вашата сакана повеќе не може да продолжи да живее сам во своите домови.

Придобивки за квалитетот на животот
Предноста е во, Тие продолжуваат да живеат во вашата познатото опкружување и да добијат помош ви треба дома. Во зависност од условите,, неговата помош со основна секојдневна нега, придружуваат навики во тоалетот, на- и соблекување, одите на шопинг и готви, Домашна работа и нега на алишта, или како придружба за медицински прегледи, Одење и неговата грижа или вработување во однос на единствен.

лични истекот
Тие ни кажуваат вашата дневна рутина и во секојдневниот живот, а ние ќе работиме со вас за потребите на час, кога ви треба некој и во кој ден- или ноќна нега време има свои периоди на одмор.

трошоци
од 2015 не постои ќебе цена нуди повеќе, бидејќи минимална плата од € 8,50 Бруто беше одлучено на час. На која е додаден должност евидентирање на работното време, тоа е, Секој вработен мора да ги сними неговата секојдневна работа часа на време лист. По ова време на состојба вкупно часа, а со тоа и приходите се пресметуваат.

вработување
Во овој вработување живее и спие грижата вие или вашите најблиски. Па мора да има можност за во домаќинството, дека има на располагање посебна просторија за оваа сила.
Тоа не е секогаш можно, на 24 за да се гарантира часа нега во домот, ако, на пример, за структурни причини, премногу мала бања, тешка скалило качување, или во зависност од болеста на снабдување дома не е безбедно е можно.

Нашите услуги за вас
Ние може да ви обезбеди со соодветна нега, ние се погледне за вашите барања, кој е вработен директно во вашето домаќинство. На Weitern водиме месечна исплата со и вашиот партнер се кога ќе го сакаат.
Ние ќе ве посоветува со телефон или во нашата канцеларија на вкупните трошоци и точниот редослед на 24 часа нега.

Сите материјали можеме да ви понудиме, се легални, затоа што овие сили се директно вработени од страна на вас во домаќинството и регистрирани во Германија!